Την Παρασκευή 29-9-2023 στο σχολείο μας γιορτάστηκε η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, στο πλαίσιο της εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥζειν ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη- ΕΥγένεια).

η δική μας γιγάντια αφίσα για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Οι μαθητές/τριες των Γ, Δ, Ε, και ΣΤ περπάτησαν στο λόφο προς τον Άγιο Παντελεήμονα στην Νιγρίτα συνοδευόμενοι απο τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Έπειτα όταν επέστρεψαν στο σχολείο ο αγώνας ξεκίνησε!

Με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Τσαγκαλίδη Γεώργιο και με βοηθούς όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν στον αγώνα σκυταλοδρομίας στην αυλή του σχολείου μας.

Αφού ο κ. Τσαγκαλίδης τους μίλησε για το ΕΥ ΖΗΝ (εὖ που σημαίνει καλά και ζῆν που δηλώνει την επιβίωση, την ζωή) οι μαθητές/τριες πήραν θέση και ένας ένας κρατώντας την σκυτάλη έτρεξε όλη την αυλή του σχολείου 200μ. τόσες φορές όσες μπορούσε.

Η σκυτάλη δεν σταμάτησε να τρέχει για 2 ώρες 55 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα και έγιναν συνολικά 221 διαδρομές! Επομένως οι μαθητές/τριες κρατώντας την σκυτάλη βοήθησαν ο καθένας τους να διανυθούν 44200 μέτρα στην αυλή του σχολείου!

Η συμβολική αυτή διαδρομή, εκτός από την αθλητική της διάσταση, εμπεριέχει και τις Ολυμπιακές Αξίες των οποίων η επιρροή είναι απαράμιλλη στην βελτίωση της κοινωνίας μας. Τα παιδιά τρέχουν, τελικά, για να υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι το ΕΥ (ΕΥζειν-ΕΥτυχίαΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-ΕΥγένεια) είναι η επιδιωκόμενη στάση ΖΩΗΣ που πρέπει να κατακτάται με προσπάθεια, στοχοπροσήλωση και ηθική ακεραιότητα.

Στην συνέχεια οι μαθητές/τριες ζωγράφησαν με σκοπό να δημιουργήσουν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών μια γιγάντια αφίσα για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και δημιούργησαν το δικό τους motto για να πάρουν μέρος και στο διαγωνισμό Beactive Schools και να φανούμε στον χάρτη της ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥ

Το motto μας:

“ΕΥ ΖΗΝ”: ένας ορισμός με πολλές ερμηνείες
“Ευ Ζην” είναι το καλό, η χαρά, η ευτυχία, η υγεία, η οικογένεια, το σχολείο, οι φίλοι, η γυμναστική, οι γνώσεις, οι στάσεις και οι αξίες της ζωής.
Η ζωή κυλάει γρήγορα, γι’ αυτό πάρε τη σκυτάλη και τρέχα να προλάβεις μια καλή ζωή, Ευ ζην.
Τρέχα όχι μόνο για τις καθημερινές υποχρεώσεις, τις δουλειές, τα διαβάσματα, τις δραστηριότητες αλλά και για τους συνανθρώπους γύρω σου και γίνε καλύτερος άνθρωπος.
Τρέχα να γυμνάσεις σώμα και μυαλό.
Τρέχα για το ΕΥ (το καλό)
Τρέχα για το ΖΗΝ (τη ζωή)
Τρέχα για το ΕΥ ΖΗΝ