Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού- https://codeweek.eu/ είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Η φετινή δραστηριότητα του σχολείου μας στο μάθημα Τ.Π.Ε.-Πληροφορική για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, έχει τίτλο “Κυνηγώντας φρούτα”. Ο στόχος αυτού του παιχνιδιού, το οποίο θα προγραμματιστεί απο τους μαθητές/τριες των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων του 3ου Δ.Σ. Νιγρίτας στο https://arcade.makecode.com/, είναι να φαγωθεί όσο περισσότερο γίνεται φρούτο πριν ο χρόνος λήξει! Κάθε φορά που ο παίκτης πιάνει το φρούτο, κερδίζει πόντο και η καταμέτρηση χρόνου ξεκινά απο την αρχή.

Οι μαθητές/τριες θα εισαχθούν στον προγραμματισμό και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι προγραμματίζοντας στο  https://arcade.makecode.com/ χρησιμοποιώντας κυρίως την δραστηριότητα chase the pizza. Έτσι, με τρόπο παιγνιώδη και διασκεδαστικό, θα πειραματιστούν, θα συγγράψουν κώδικα, θα αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες, θα ενισχύσουν την δημιουργικότητά τους και θα καλλιεργήσουν και αναπτύξουν υπολογιστικό τρόπο σκέψης (computational thinking).

Κάθε έργο μαθητή/τριας ή σχολείου  θα αναρτηθεί στο https://padlet.com/mgoutouloudi/codeweek2023.  Έτσι θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια άλλων συμμαθητών/τριών ή άλλων μαθητών/τριων άλλων σχολείων.

Έγινε με το Padlet

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.goutouloudi.gr/2023/10/ευρωπαϊκή-εβδομάδα-προγραμματισμού-cod